(Foto's/video: Chris de Waard).

Betonvloer parkeergarage Garenmarkt onder water gestort

De betonvloer van de ondergrondse parkeergarage Garenmarkt is gestort. Gisteren en vandaag reden de betonmixers af en aan, gemiddeld elke tien minuten eentje. In totaal voerden meer dan 350 wagens ongeveer 3.800 kubieke meter beton aan dat vervolgens onder water werd aangebracht.

Vanwege de vereiste kwaliteit mocht de betonstort niet onderbroken worden. Om het (werk)verkeer in goede banen te leiden werden verkeersregelaars ingezet.

De garage is voorlopig nog niet klaar. er wordt zeker nog tot begin 2020 aan de tweede grote ondergrondse centrumgarage gewerkt. Als de garenmarkt Garage klaar is, heeft Leiden er 425 ondergrondse parkeerplekken bij. Het plein komt dat vrij voor andere activiteiten.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×