Pieter van der Werffestival nieuw onderdeel 3 oktoberviering

Het Leidens ontzet mag dan een feest zijn voor jong en oud, middelbare scholieren leken een beetje tussen wal en schip te vallen. Daar komt met de editie van 2018 verandering in. De commissie Herdenking van de 3 October Vereeniging organiseert op 2 oktober in de tuin van Museum Volkenkunde het Pieter van der Werffestival.

Toen bestuurslid Eric Filemon afscheid nam van de 3 October Vereeniging werd de Pieter van der Werfprijs ingesteld als een blijvend eerbetoon aan wat hij voor de Vereeniging heeft gedaan. Doel is om middelbare scholieren meer te betrekken bij het 3 oktoberfeest, zoals Eric Filemon ruim vijfentwintig jaar geleden de minikoraal voor de basisschoolleerlingen had geinititeerd. Daar is nu het Pieter van der Werffestival uit voortgekomen dat op 2 oktober zijn eerste editie beleeft.

Middelbare scholieren kunnen allerlei acts laten zien op het Open Podium. Er zal gezongen, gedanst en gemusiceerd worden. Verder staat er acrobatiek en ook een technische act op het programma. Voor elk wat wils. Dit jaar was er geen centraal thema omdat het de eerste keer is, maar commissielid Ivo Klap wil graag voor volgende jaren steeds een overkoepelend thema kiezen. De inschrijving voor dit jaar is al gesloten, maar Ivo Klap nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen in de tuin van Museum Volkenkunde en inspiratie op te doen voor volgend jaar.

Ivo Klap, commissie Herdenking 3 October Vereeniging in gesprek met Gerry van Bakel

Het Pieter van der Werf festival vindt plaats op dinsdag 2 oktober, van 14.00 tot 17.00 uur in de tuin van het Museum Volkenkunde. Entree is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×