Chauffeur rijdt tegen brug na inschattingsfout

22

Een busje voor vervoer van mensen met een handicap is vanmiddag tegen een brug op de Vrouwenweg in Leiden gereden. De chauffeur wilde onder de brug doorrijden, maar deze bleek te laag voor het voertuig. Er raakte niemand bij het ongeval gewond, de bus liep wel forse schade aan het dak op.

Delen

22 reacties

  1. Dick Pluim

    Brug te laag of busje te hoog? Ik vul in: Vorige week kon ie er wel met het busje onderdoor. Misschien is de brug verzakt. Kan de chauffeur ook niet helpen. πŸ˜ƒ

  2. Dat zijn van die chauffeurs die het B rijbewijs hebben en “denken” een dergelijke bus te kunnen rijden maar nog de minste ervaring hebben met een dergelijke bus van die lengte en hoogte. Komt regelmatig voor dat een dergelijke bus of bestelwagen (AH) zijn dak er af rijd door onervarenheid.

  3. Het verkeersbord vlak voor het tunneltje geeft 2,1m. aan.
    Nou kun je dat best een beetje over het hoofd zien door het struikgewas dat er staat. Maar ik zou de gok toch niet hebben genomen.

    • Ik heb zelf met zo’n bus gereden en die hebben stahoogte in de bus. Nu ben ik bijna 1,80, reken de hoogte van het dak en de vrije ruimte tussen wegdek en vloer, dan red je het niet.

Je bent nu offline