Joke Martijn wint de eerste wedstrijd en legt daarmee de basis voor de eindzege om de Henny's Ritsbokaal (foto's: Emile van Aelst)

Biljartteam café De Pomerans wint Henny's Ritsbokaal

Fred en Joke Martijn wonnen hun partijen tegen het team van café Decima en daarmee was de finale in café Brandewijntje al na twee wedstrijden beslist. De Henny’s Ritsbokaal staat het komende jaar in het biljartcafé aan de Rijnsburgersingel.

Het bekertoernooi dat de Leidse biljartbond organiseert in september is een soort opwarmertje voordat de echte competitie na 3 oktober begint. Fred Martijn is tevens voorzitter van de Leidse biljartbond en hoopt over vijf jaar zijn bond het honderdjarig bestaan te laten vieren. Toen hij 28 jaar geleden aantrad telde Leiden honderden teams, nu speelden er in de eerste klasse libre acht teams mee om de Henny’s Ritsbokaal. Maar de laatste jaren zit het wel weer een beetje in de lift.

Fred Martijn in gesprek met Gerry van Bakel.

Zijn vrouw Joke Martijn is een van de weinige vrouwen in het Leidse biljartwereldje, maar wel meteen een van de betere speelsters. Eigen is driebanden haar spel, maar het libre biljarten doet ze erbij voor de gezelligheid. En als het dan ook nog een mooie beker oplevert, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Voor Joke was de finale in het Brandewijntje toch een soort van thuiswedstrijd want hier begon ze ooit met biljarten.

Joke Martijn in gesprek met Gerry van Bakel.

Voor John Baartwijk van café Decima (gevestigd in de Decimastraat in de Kooi) zat er niets anders op dan zijn nederlaag te erkennen, al vond hij wel dat Joke meer mazzelballen had gehad dan hij. Hij rekent erop dat hij haar in de reguliere competitie wel kan verslaan.

John Baartwijk in gesprek met Gerry van Bakel.

Voor meer informatie wil over de Leidse Dartbond kun je contact opnemen met Fred Martijn in café De Pomerans, hoek Rijnsburgersingel en Maredijk.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×