Politie haalt demente vrouw van straat

11

De politie heeft in Leiderdorp een dementerende vrouw van straat gehaald. De vrouw was in de war en lag vannacht in haar pyjama op straat.

Toen agenten haar woning hadden gevonden, werd ze weer naar huis gebracht. Daar bleek haar 92-jarige man haar te verzorgen. Het stel wilde zo lang mogelijk samen blijven wonen, omdat ze niet samen in een verzorgingshuis terecht konden en dan dus gescheiden zouden worden.

De vrouw is door de ambulance nagekeken en de woning is gecontroleerd door de brandweer. Er is een zorgmelding gedaan bij de gemeente, zodat het hoogbejaarde stel in de toekomst meer hulp krijgt.

Delen
Leiden Culinair

11 reacties

 1. Jeroen De Vent

  Nederland mag zich dood schamen! Hoe kan het zo zijn dat een echtpaar gescheiden zal worden als ze in een verzorgingstehuis terecht komen? Rond uit schandalig!

  • Schaamt u zich zelf ook (als onderdeel van Nederland)?

   Uw toon is die van aanklager. Aanklagen kan vrijblijvend zijn. Zo vraagt u ‘hoe het kan’ dat dit echtpaar gescheiden zal worden, maar lijkt niet geïnteresseerd in het antwoord op die vraag. Het lijkt minder een vraag dan een uitroep (‘ronduit schandalig!).

   U lijkt te menen: een stel van wie een dementeert hoort samen in een verzorgingshuis te kunnen wonen, punt uit.

   Net zo kan een bericht over verhoging van belastingen of premies (waarvan een ruimere verpleeghuiszorg gefinancierd kan worden) een andere aanklager tot vergelijkbare verontwaardiging brenger.

   De aanklager communiceert vooral: “Ze moesten zich schamen!”, “Aan mij ligt het niet!”, “Laten ze het probleem eens oplossen!”. Goed voor het zelfgevoel, maar nog geen bijdrage aan begrip van het probleem of aan de oplossing.

   • Veel oudere mensen hebben dit probleem omdat de regering verzorgingshuizen heeft afgeschaft zodat er alleen nog maar verpleeghuizen zijn. en daarvoor kom je niet gauw in aanmerking, je moet wel heel erg invalide of dement zijn om te worden toegelaten. de overheid gaat uit van de participatie maatschappij, waar bij familie of buren kunnen inspringen!

    • Beste Hans N, dank voor uw reactie. Ik ben bekend met dit probleem.

     Het lijkt me echter beter als u die als eigen reactie en bijdrage aan de discussie had geplaatst – strekking bijvoorbeeld ‘Dit zijn de perverse effecten van de zogeheten participatiemaatschappij’ – dan als een reactie onder mijn commentaar, alsof het daarmee een verband onderhoudt. Dat is mijns inziens niet zo.
     Zeur-niet-zo beperkt zich tot het signaleren van klagen, verongelijktheid, zeuren. Zeuren gaat vaak samen met (al dan niet besefte) aanmatiging, alsof problemen zo opgelost kunnen worden, iedereen met gezond verstand met zeurder snapt hoe het werkelijk in elkaar steekt en de oplossing ziet, die ook voor het oprapen ligt voor wie uit zijn doppen kijkt, zoals velen doen maar nu net niet die verwerpelijke X genoemd in het Sleutelstadartikel (X= wethouder, burgemeester, fractie(s), dader/verdachte).

     • Beste Hans. Dank voor uw reactie. Ook Ik ben bekend met dit probleem. Ook bij mij is waarschijnlijk dementie vastgesteld na een uitgebreid onderzoek in het LUMC. Dat moge al zijn opgevallen uit mijn eerdere reacties over allerlei andere zaken. Maar toch, ik probeer er het beste van te maken. Ik hoop op gevoelens van medeleven.

Je bent nu offline