Lakenhal presenteert voor de 24e keer Kunstroute Leiden

Dit weekeinde wordt de Kunstroute Leiden weer gehouden. En dus kunnen op zaterdag 22 en zondag 23 september maar liefst 155 deelnemers op 76 locaties worden bezocht. Voor de 24e keer krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen bij professionele kunstenaars in Leiden. Museum De Lakenhal geeft met de Kunstroute Leiden beeldende kunst in alle soorten en maten een podium; van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van beeldhouwwerken tot innovatieve kunst.

Kinderkunstroute
Nieuw is dit jaar een speciale kinderkunstroute voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Die start op zaterdag 22 september om 14.00 uur bij Old School. Samen met Leidse Cultuurcoaches lopen de kinderen een route langs de leukste ateliers voor kinderen. De coaches zijn aan het werk op initiatief van de gemeente Leiden en zij laten de jeugd kennismaken met muziek, nieuwe media, beeldende kunst, dans en theater. Kinderen kunnen in de ateliers ook zelf aan de slag om iets te maken. De Kinderkunstroute eindigt om ongeveer 16.00 uur bij Old School. De Kinderkunstroute is gratis, wel moet je even inschrijven. Dat kan via bplusc.nl/doemee. Ouders zijn welkom om mee te lopen.

Hermine van Bers Kunstprijs
Tijdens de opening van de Kunstroute Leiden zal zaterdagmorgen rond 10.30 uur de Hermine van Bers Kunstprijs worden uitgereikt. Een vakjury bestaande uit Connie van Driel (hoofd afdeling SD&A, Stroom Den Haag), Meta Knol (directeur Museum De Lakenhal), Sandrine van Noort (hoofd Kunstzaken LUMC), Emma van Noort (prijswinnaar in 2016) en Onno Schilstra (beeldend kunstenaar en docent KABK Den Haag) heeft de namen bekendgemaakt van de drie kunstenaars die kans maken om de elfde editie van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs te winnen. Dat zijn Dimitar Genchev, Alexandra Hunts en Robbert Pauwels. Het werk van de drie genomineerden zal tijdens de Kunstroute gepresenteerd worden in Old School.

De Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs is bestemd voor een talentvolle kunstenaar die een directe relatie heeft met de stad Leiden en jonger is dan 36 jaar. De kunstprijs wordt jaarlijks uitgereikt, beurtelings in Leiden en in Maastricht, en bestaat uit een bedrag van 2500 euro en een penning, ontworpen door Lucie Leene. Hermine van Bers (1927-2006) is geboren in Maastricht. Later woonde en werkte zij in Leiden.

Gratis routegids
Er is een gratis routegids en die is op te halen bij Old School aan het Pieterskerkhof 4A. Dat is dit jaar ook de centrale locatie van de route. De deelnemende locaties zijn op beide dagen tussen 12.00 en 18.00 uur te bezichtigen.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×