Voorschoten vraagt Commissariaat voor de Media haast te maken

Het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Voorschoten heeft het Commissariaat voor de Media in een brief gevraagd om snel een besluit te nemen over de aanwijzing van de lokale omroep. Al in oktober 2017 verliep de vergunningstermijn voor de zittende omroep Unity. Het college pleit ervoor de beslissingstermijn niet verder te laten oplopen.

Het commissariaat startte medio 2017 de procedure voor aanwijzing van een publieke lokale omroep voor de periode 2017-2022. Daarvoor zijn twee kandidaten: Unity FM en Sleutelstad. Het besluit van het commissariaat laat echter al vele maanden op zich wachten. Op 21 oktober is de vergunning al met een jaar verstreken. “Wij achten het onwenselijk dat de huidige vergunningstermijn in feite verkort wordt, doordat de termijn tot besluitvorming steeds verder oploopt,” laat het college in zijn brief aan het commissariaat weten. ‘Voor een gezond lokaal medialandschap is het nodig dat de lokale omroepen hun bedrijfsvoering goed en tijdig kunnen inrichten op de toekomst. Daarvoor is het nodig dat zij zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen.”

Eerder vroeg ook de gemeente Leiden het commissariaat al om nu haast te maken. Ook Zoeterwoude heeft heeft een dergelijk signaal afgegeven en ook de gemeente Oegstgeest trekt deze week bij het commissariaat aan de bel over het uitblijven van een beslissing.

Advertentie

Leiden Maatschappij Oegstgeest Politiek Voorschoten Zoeterwoude RTV Lorelei


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×