Waar let op als je verantwoord geld leent?

Het lenen van geld heeft impact op je financiële huishouding. In welke mate hangt volledig af van het bedrag dat je leent en de periode waarin je het geld terugbetaalt. Kortom: het is van groot belang dat je weet wat je doet en dat je je lening goed afstemt op je persoonlijke situatie.

Inzetten van spaargeld versus geld lenen

Over het algemeen is het inzetten van spaargeld natuurlijk goedkoper als het lenen van geld. “geld lenen kost immer geld” de slogan die op iedere reclame-uiting staat waar het lenen van geld wordt aan geprijsd. Maar helaas beschikt niet iedereen over een aanzienlijke spaarrekening en is het lenen van geld voor diegene een prima invulling om het gewenste of benodigde product te kunnen aanschaffen.

 

Waar let je op?

 

  • Zorg dat je een goed overzicht hebt van je inkomsten en uitgaven over het gehele jaar. En bepaal voor jezelf of je voldoende ruimte hebt om de maandtermijn, behorende bij de af te sluiten lening, te betalen.
  • Bekijk wat je kunt lenen en wat dit gaat kosten. Neem voldoende de tijd om je in te lezen en te berekenen wat je kunt lenen, op verschillende sites van bemiddelaars in leningen kun je dit zelf berekenen.
  • Zorg dat de lening past bij je aankoop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de looptijd van de lening. Koop je een auto waar je maximaal 4 jaar in gaat rijden, zorg er dan voor dat je de lening ook in 4 jaar afbetaalt en dat je gebruik maakt van een persoonlijke lening.
  • Vergelijk meerdere aanbieders en neem de tijd of laat je adviseren. Er zijn verschillende bemiddelaars en kredietaanbieders actief in Nederland. Het kan geen kwaad om bij meerdere aanbieders een vrijblijvende offerte aan te vragen en te vergelijken waar je het beste aanbod kunt krijgen
  • Let op de voorwaarden en lees de kleine lettertjes. Neem de tijd en controleer of het aanbod bij je situatie past. Tegenwoordig is alles zoveel mogelijk in begrijpelijke taal beschreven. Is het je niet duidelijk vraag dan om uitleg. Pas als je alles doorgrond en de lening bij je situatie past is het verstandig om de lening aan te gaan.
Advertentie

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×