Marecollege doet experiment met 'mobielloze contactdag'

Gedurende vier woensdagen gaan leerlingen en medewerkers van het Marecollege geen gebruik maken van hun mobiele telefoons, tablets en laptops. De school wil hiermee het persoonlijke contact tussen leerlingen bevorderen.

“We willen leerlingen laten beseffen dat het een keuze is om wel of niet online te gaan”, zegt rector Elard Pijnaken. De school wil het automatisme van leerlingen om altijd online te zijn doorbreken. “Bewust en aandachtig met elkaar omgaan in het hier en nu zien wij namelijk als belangrijke waarden binnen onze gemeenschap”, vervolgt Pijnaken.

Het experiment vindt plaats op 26 september, 10 oktober, 17 oktober en 31 oktober. Na deze dagen gaat het Marecollege inventariseren wat de ‘offline’ woensdagen op hebben geleverd en wordt besloten of ‘woensdag, contactdag’, eventueel met aanpassingen, voortgezet wordt.

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×