Regen geen probleem voor succesvolle GlibberTreel

4

De tweede editie van de GlibberTreel leek even letterlijk in het water te vallen met de aanhoudende regen, maar voor de zeshonderd deelnemers aan de 6,5 kilometer funrun door Leiden was de nattigheid geen enkel probleem. Dit jaar waren er weer meerdere tussenstops, waaronder Rijksmuseum Boerhaave.

Robbert Beurse en Reanne van Kleef maakten al meeglibberend een reportage van de tweede editie van de GlibbeTreel.

Het idee van de GlibberTreel is dat deelnemers hun sporthorloge thuis laten en genieten van het mooie Leiden en alles wat er onderweg gebeurt. De route startte net als vorig jaar boven op de Burcht, maar vanaf daar was alles anders. Het parcours ging letterlijk door verschillende gebouwen, zoals Boerhaave waar hardlopers al wandelend de nieuwe inrichting konden bekijken, Gebr. de Nobel waar een band en een DJ speelden, Café Lemmy’s voor een glaasje water (!) en een optreden van de Zangeres Zonder Naam, door de ‘grootste verkleedkist van Nederland’ Hoppezak en studentenvereniging Augustinus voor een biertje.  Ook werden verschillende straatjes en parken bezocht, zoals de Hortus voor een snoepharing en wittebrood en het Van der Werfpark voor een gezonde smoothie van de Hash House Harriers.

Hoewel een klein percentage deelnemers het toch niet zag zitten om de regen te trotseren, deed een recordaantal hardlopers dat wel. En die regen, die was ook helemaal niet zo erg: “Van de regen merk je niks, het is allemaal zo leuk, het is zo weer voorbij”, zeiden meerdere deelnemers. Net als vorig jaar kregen de deelnemers na afloop een boekje waar de route nog een keer in stond beschreven. Nieuw dit jaar was dat lopers een uniek GlibberTreel-shirt konden bestellen.  Elk jaar kan daar vanaf nu een klein hutspotketeltje aan worden toegevoegd.

Delen

4 reacties

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline