(Foto: Rabobank).

Verenigingen en stichtingen kunnen weer wensen indienen bij Rabobank Wensenfonds

Jaarlijks stelt de Rabobank een deel van haar nettowinst beschikbaar voor het Rabobank Wensenfonds. Het fonds richt zich op initiatieven die een duurzame verbetering voor de samenleving realiseren in de regio Leiden-Katwijk. Ook in 2018 organiseert de bank het Rabobank Wensenfonds. En de inschrijving is geopend. Tot en met 14 oktober kunnen verenigingen en stichtingen uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg online een wens indienen.

Na 14 oktober beoordeelt een commissie, bestaande uit ledenraadsleden, ambassadeurs en medewerkers van de bank, de wensen en bepaalt of deze in aanmerking komen voor de erop volgende stemronde. Vervolgens brengen klanten en leden hun stemmen uit op de genomineerden. Hoe meer stemmen een wens krijgt, des te hoger het bedrag dat de vereniging of stichting ontvangt.

Leen Ooms van het Singelpark Leiden en Petra Rhijnsburger van Gymnastiekvereniging De Valken vertellen wat hun wens was én hoe blij ze zijn dat deze in vervulling is gegaan. (Video: Kleef & Koop).

Dromen worden realiteit
De afgelopen jaren zijn er al tientallen wensen in vervulling gegaan, waaronder die van De Vrienden van het Singelpark in Leiden en Gymnastiekvereniging De Valken in Valkenburg. In het Singelpark werden versteende muren vergroend met geveltuinen en worden visplekken voor mensen met een beperking aangelegd.

Leen Ooms van de Vrienden van het Singelpark: “Met het Singelpark doen we projecten om mensen te stimuleren meer met groen te doen. We zijn heel blij met het Rabobank Wensenfonds omdat het ons stimuleert om door te gaan met al die vrijwilligers om het mooiste park van Nederland te realiseren. We raden iedereen aan om ook zo’n aanvraag te doen. We hebben ervaren dat het heel makkelijk en toegankelijk is en het helpt je om je dromen realiteit te laten worden. ”

Gymnastiekvereniging De Valken heeft de afgelopen jaren al een aantal keer extra materiaal kunnen aanschaffen door een bijdrage van het Rabobank Wensenfonds. Petra Rhijnsburger van Gymnastiekvereniging De Valken: “Wij hebben een wens ingediend bij het Rabobank Wensenfonds om onze vereniging te ondersteunen. Met het geld dat we krijgen kopen we nieuwe materialen om jong en oud met meer plezier te laten bewegen.”

Midden in de samenleving
Met het Wensenfonds wil de bank een bijdrage leveren aan het versterken van de lokale omgeving via verenigingen en stichtingen in de regio Leiden-Katwijk. Vorig jaar was dat meer dan 400.000 euro. “Via het Rabobank Wensenfonds kunnen verenigingen en stichtingen die bij de Rabobank bankieren een wens indienen voor een maatschappelijk doel,” vertelt Directievoorzitter Erik Versnel van Rabobank Leiden-Katwijk. “We doen dat omdat we een coöperatieve bank zijn die midden in de samenleving staat en lokaal betrokken is.”

Deelname aan het Wensenfonds
Aan deelname aan het Wensenfonds zijn spelregels verbonden. Zo kunnen alleen klanten van de bank een wens van maximaal 5.000 euro indienen en is de toekenning van het bedrag eenmalig. Daarnaast vergoedt Rabobank Leiden-Katwijk nooit het volledige bedrag, want de bank vindt het belangrijk dat de initiatiefnemers ook zelf de handen uit de mouwen steken. Verenigingen en stichtingen die een wens willen indienen kunnen terecht op dichterbijleidenkatwijk.nl. Na 14 oktober beoordeelt een commissie, bestaande uit ledenraadsleden, ambassadeurs en medewerkers van de bank, de wensen en bepaalt of deze in aanmerking komen voor de erop volgende stemronde. Vervolgens brengen klanten en leden hun stemmen uit op de genomineerden.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×