Maandag publiekssymposium tegen eenzaamheid

Tijdens een publiekssymposium wordt aanstaande maandag uitgebreid stilgestaan bij eenzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat elf procent van de Leidse inwoners tussen de 16 en 29 jaar zich soms eenzaam voelt. Negen procent van de Leidse 65-plussers voelt zich zelfs ernstig eenzaam.

Tijdens het symposium dat is bedoeld voor alle inwoners van Leiden wordt stilgestaan bij vragen als ‘Wat is eenzaamheid’, ‘Hoe herkent u het’, en ‘Wat kunt u er tegen doen’. Bijzonder hoogleraar Anja Machielse houdt een lezing en er wordt een korte documentaire over eenzaamheid vertoond. Ook zijn er verschillende workshops; van bewegen tot luisteren en dansen.

Aanmelden kan via www.activite.nl/samentegeneenzaamheid en deelname is gratis. Het symposium vindt plaats in gebouw Nieuwe Energie aan de 3e Binnenvestgracht 23 in Leiden en duurt van 19.00 uur tot 21.30 uur.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×