De maquette voor het Hundertwasser gebouw van Swetterhage.

Hundertwasser? Hondenwassen!

Vandaag kunnen hondenbezitters voor vijf euro hun viervoeter laten wassen in de stijl van Hundertwasser. Onder het motto ‘Hondenwassen voor Hundertwasser’ zetten de bijzondere bewoners van Swetterhage in Zoeterwoude zich tussen 11.00 – 14.00 uur in het park van Swetterhage in om geld in te zamelen voor hun nieuwe Hundertwassergebouw.

Het idee ontstond naar aanleiding van de documentaire ‘Hundertwasser in ons Groene Hart’, die TV West op 25 augustus uitzond. De plannen voor een Hundertwassergebouw op Swetterhage en de positieve effecten van zo’n gebouw op mensen met een verstandelijke beperking werden hierin belicht. Een aantal bewoners van Swetterhage speelden hierin een prachtige hoofdrol. Onder wie Gertruud, die de kunstenaar Hundertwasser had omgedoopt tot ‘Hondenwassen’.

Het Hundertwassergebouw op Swetterhage in Zoeterwoude kan er pas komen als de extra kosten bij elkaar zijn gebracht. De organisatie is een sponsoractie gestart om de meerkosten te kunnen financieren. Het hondenwassen is één van de acties.

Zoeterwoude hundertwassergebouw


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×