Jaarlijks organiseert de IJsclub Zoeterwoude de Groene Hard- en wandelloop. (Foto's: Robbert Beurse).

Liselotte van den Berg ook het snelst in Zoeterwoude

Net als eerder deze maand tijdens de Leiden Ladiesrun kwam de Zoeterwoudse Liselotte van den Berg zondag als eerste over de finish bij 11e editie van de Groene Hardloop. In 41 minuten en 45 seconden versloeg ze niet alleen alle vrouwelijke deelnemers van de 11,5 km maar ook de snelste man moest van den Berg voorbij laten gaan.

Traditiegetrouw organiseert de IJsclub Zoeterwoude op de laatste zondag van september de Groene Hard- en Wandelloop. Start en finish liggen op de landijsbaan, Veld 11. Rond 8 uur kwamen de eerste wandelaars zich al aanmelden. Men had de keuze uit 4 afstanden. De kortste afstand van 7 km was een ‘naarhuiswandelroute’. Deelnemers aan deze route werden per busje naar het vertrekpunt gebracht. Voor het arrangement “Zoeterwouds Ommetje” hadden zich 63 wandelaars aangemeld. Bij De Meester stond voor deze groep na afloop een lunch klaar. In totaal hebben er 439 wandelaars deelgenomen.

Vanaf half 10 druppelden ook de hardlopers binnen. Soms waren het complete gezinnen. De warming-up werd weer verzorgd door Irene Ris van “Sporten met Irene”. Om 10.30 uur werd de jongste jeugd weggeschoten voor de afstand van 1,4 km. Voor de oudere jeugd en volwassenen was er de keuze uit een wedstrijd over 6,1 of 11,5 kilometer.

Uitslagen
(sommige deelnemers hebben aangegeven niet met hun achternaam gepubliceerd te willen worden)

1.4 km jongens t/m 8 jaar
1. Tijn de Heiden
2. Bas Hilgersom
3. Jim van Weerlee

1.4 km meisjes t/m 8 jaar
1. Ief
2. Isa Brouwer
3. Jill van Weerle

1.4 km jongens 9 t/m 12 jaar
1. Finn Bouwer
2. Jan v.d. Poel
3. Abel Molenaar

1.4 km meisjes 9 t/m 12 jaar
1. Pom Straathof
2. Suus
3. Nienke

6.1 km jongens t/m 16 jaar
1. Robin Schols
2. Freek Bennis
3. Jip v.d. Klaauw

6.1 km meisjes t/m 16 jaar
1. Kiek Straathof
2. Fien van Dooren
3. Iris Haan

6.1 km heren vanaf 17 jaar
1. Frank Serlier
2. Koen de Bakker
3. Bas v.d. Klauw

6.1 km dames vanaf 17 jaar
1. Jessica Luiten
2. Vanesse Husslage
3. Carlijn Hajer

11,5 km heren
1. Oscar Sebel
2. Sander van Weerle-Feenstra
3. Gerbrand Hendrikse

11,5 km dames
1. Liselotte v.d. Berg
2. Aniek Honsbeek
3. Ingrid Eelkeman

De winnaars van de 6,1 en 11,5 km werden beloond met manden vol lokale kaas- en zuivelproducten, afkomstig van boerderijen uit Zoeterwoude. Op de kortste afstand van 1,4 km werd gestreden om glanzende bekers en medailles.

Advertentie

Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×