Het 100-jarig jubileumsconcert vindt plaats in de Dorpskerk van Zoeterwoude.

Cantate Domino Zoeterwoude viert 100 jaar

Op vrijdag 12 oktober vier de Zoeterwoudse gemengde zangvereniging Cantate Domino haar 100-jarig bestaan. Zij vieren dit met een jubileumconcert in de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 17 in Zoeterwoude-Dorp.

Tussen 20:00 en 22:00 uur zal het koor onder andere hun uitvoering van de Petite Messe Solennelle van Rossini ten gehore brengen. Daarnaast worden er drie motetten van Rossini gezongen:
– O salutaris hostia
– Motetto
– Ave Maria

Ontstaan
Op 16 september 1918, na het beëindigen van de Eerste Wereldoorlog, werd onder aanvoering van ds. Hengeveld, het koor “Zingt den Heere” opgericht. In 1989 werd de naam van het koor veranderd in Cantate Domino. In de loop van de tijd ontwikkelde het koor zich van een kerkkoor tot een oratoriumvereniging. Nu is het een gemengd onafhankelijk koor, dat zowel geestelijke als wereldlijke muziek ten gehore brengt.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×