Binnenkort kun je appen met de gemeente Oegstgeest als je vragen hebt. (Foto: Pexels).

Oegstgeest gaat Whatsappen met bewoners

Inwoners van Oegstgeest kunnen binnenkort via Whatsapp contact opnemen met de gemeente. Die toezegging deed burgemeester Emile Jaensch afgelopen donderdag naar aanleiding van vragen van het CDA. Door gebruik te gaan maken van sociale media wil Oegstgeest het makkelijker maken om contact op te nemen met de gemeente, dat online op dit moment alleen via een contactformulier kan.

Het contactformulier op de website werpt volgens het CDA een barrière op in het contact met de gemeente. Daarom vroeg de partij de burgemeester of het niet mogelijk is om een algemeen emailadres te communiceren waar mensen naartoe kunnen mailen, om de drempel voor contact op die manier te verlagen. “We hebben het er vaak over dat er niet goed wordt gecommuniceerd rondom projecten, maar het is ook heel belangrijk om na te denken welke kanalen we inwoners überhaupt geven om met ons te communiceren”, aldus CDA-raadslid Tobias van der Hoeven.

CDA-raadslid Tobias van der Hoeven in gesprek met verslaggever IJsbrand Terpstra

‘Hangende berichten’
“Ook ik ben consument en wil er soms wat uitsturen zonder een formulier in te vullen”, antwoorden Jaensch begripvol op de vraag van het CDA. Maar een algemeen emailadres is volgens hem toch geen goed idee. Het levert veel spam op die moet worden uitgezocht en daarnaast levert het ook mails op die ‘rond blijven zwerven’. In Katwijk en Voorschoten wordt zo’n emailadres namelijk wel gebruikt, maar volgens Jaensch niet naar tevredenheid. “Er zijn daar veel vragen over hangende mails en we hebben begrepen dat ze er eigenlijk weer vanaf willen.”

Als alternatief onderzoekt de gemeente op dit moment het gebruik van sociale media. Jaensch: “We gaan dat op verschillende media doen, maar heel veel bewoners maken gebruik van WhatsApp.” Daarom wordt die mogelijkheid binnenkort aan de communicatiemiddelen van de gemeente toegevoegd. “Die toezegging wil ik hier wel doen.” Het kan nog wel even duren voordat er geappt kan worden met de gemeente. Op dit moment wordt er namelijk nog gekeken hoe ervoor kan worden gezorgd dat alle berichten die via de sociale media binnenkomen ook daadwerkelijk beantwoord kunnen gaan worden, zodat niet eenzelfde probleem ontstaat als bij het gebruik van een emailadres.

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×