Omwonenden kwamen een jaar geleden massaal af op de informatieavonden over hoogbouw rond het winkelcentrum. De gemeente neemt nu zelf de regie en begint met schone lei. (Foto: Chris de Waard).

Gemeente start nieuw participatieproces Kopermolen

Plannen voor torenflats in het Merenwijkpark zorgden een jaar geleden voor veel onrust in de Merenwijk. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar werd het een belangrijk thema en inmiddels zijn alle bestaande plannen van tafel en begint de gemeente samen met eigenaar VORM met schone lei aan een nieuw proces.

Dat het gebied bij winkelcentrum De Kopermolen hard aan een opknapbeurt toe is, daar is iedereen het wel over eens, Het winkelcentrum is nu immers geen aantrekkelijk hart van de Merenwijk. De gemeente en de eigenaar van het winkelcentrum bekijken daarom hoe ze het gebied nieuw leven in kunnen blazen. “Samen met Merenwijkers wordt nu een beter plan gemaakt,” meldt de gemeente die op 8 oktober een bijeenkomst organiseert voor de belanghebbenden.

Het vormt de start van een ‘denk en doe mee traject’. Tijdens dat traject wordt een zogenaamd gebiedspaspoort opgesteld, waarin de visie en de spelregels voor de ontwikkelingen in het gebied worden beschreven. De gemeenteraad moet dit gebiedspaspoort uiteindelijk goedkeuren. Alle (bouw)plannen moeten daarna aan dit gebiedspaspoort voldoen.

De inloopbijeenkomst wordt gehouden op maandag 8 oktober tussen 16.00 tot 20.00 uur in Kerkelijk Centrum De Regenboog aan de Watermolen 1. Ook kunnen Merenwijkers online een vragenlijst over de ontwikkelingen invullen. Daarin vraagt de gemeente onder meer welk voorzieningen er gemist worden en hoeveel woningen er bij kunnen komen. En ook waar nieuwbouw kan plaatsvinden.

Leiden Maatschappij Politiek vernieuwing Kopermolen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×