Partij Sleutelstad wil rookvrije zones in Leiden

Rookvrije zones in de buurt van speeltuinen, scholen, universiteitsgebouwen, kinderdagverblijven en andere plekken waar kwetsbare mensen samenkomen, zoals ziekenhuizen en andere zorgcentra. Dat wil de Partij Sleutelstad ook in Leiden. “Naar Gronings voorbeeld,” zegt fractievoorzitter Maarten Kersten. “Daar ging de gemeenteraad recent akkoord met een rookverbod in tientallen straten, op stoepen en bij bushaltes die grenzen aan ziekenhuizen, scholen, theaters, kinderdagverblijven en speeltuinen.”

Fractievoorzitter van Partij Sleutelstad in gesprek met IJsbrand Terpstra in Politiek071

De Groningse gemeenteraad stemde afgelopen woensdagavond in met uitbreiding van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) met een verbod op ‘hinderlijke rookgassen’ zoals tabaksrook. De Partij Sleutelstad vraagt het Leidse college om ook hier te onderzoeken of de APV kan worden aangepast, zodat bezoekers van genoemde plekken ook in Leiden worden beschermd tegen meeroken, uitlaatgassen van brommers en auto’s en rook van barbecues (fijnstof).

In combinatie met de aanpassing van de APV zou de gemeente moeten inventariseren waar in Leiden een rook- en rookgassen-beperking ingesteld kan worden. Voor rokers zou dan meteen een goed alternatief in de omgeving gezocht moeten worden.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×