Terugblik op oefening Koraalmuziek in Hooglandse Kerk

Afgelopen woensdag kwamen zo’n 1.500 Leidenaren naar de Hooglandse Kerk om te oefenen voor het Koraal dat op 3 oktober vanaf 8.00 uur klinkt in het Van der Werfpark. Dat oefenen wordt nog steeds elk jaar drukker bezocht en het moment komt in zicht dat er meer mensen naar het oefenen komen dan naar het Koraal zelf.

Sleutelstad zonde de repetitie live uit. Inclusief het speciale gezicht dat de Leidse stadsdichter Marianne van Velzen.

Een aantal jaar geleden is het oefenen verplaatst van de oefenruimte van Concordia naar de Hooglandse Kerk. Met ruim honderd bezoekers werd het pand van Concordia te klein, maar sinds werd uitgeweken naar de Hooglandse Kerk groeit het aantal koraalzangers explosief. Het eerste jaar kwamen er zo’n driehonderd mensen en ondertussen is ook de kerk bijna te klein aan het worden.

Voor de pauze werden ook dit jaar alle nummers van het Koraal geoefend waarbij dirigent Wim de Ru volop aanwijzingen en tips gaf. Na de pauze werd het hele programma nog eens afgewerkt in een generale repetitie. Inclusief een gedicht over Leidens Ontzet door stadsdichteres Marianne van Velzen en het leggen van een krans op het graf van Pieter van der Werf die in de kerk begraven ligt. Na het zingen van het Wilhelmus kwam er een eind aan deze drukker dan ooit bezochte repetitie voor het Koraal.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×