(foto's: Gerry van Bakel)

Leer je stad Leiden kennen met nieuw vragenspel

Leiden, zijn er nog vragen? Dat is de naam van een nieuw, echt Leids spel voor volwassenen. Vragen over de stad, de buurgemeenten, sport, kunst en wetenschap. Alles waar Leiden bekend om is, maar soms gaan de vragen net iets dieper. Mobiele telefoons en dergelijke moeten buiten handbereik blijven.

Burgemeester Henri Lenferink mocht gisteren het eerste officiele exemplaar in ontvangst nemen op het stadhuis.  Vragenbedenker Jos van den Broek en illustrator Barthel Brussee gaven een toelichting op het spel en hun rol daarin, spelontwikkelaar Joop de Vries bleef op de achtergrond.

Joop de Vries heeft uit de ruim 500 vragen die Jos van den Broek had bedacht – en dat was volgens hem niet eens zo’n moeilijke opdracht – 400 vragen uitgekozen. Wie een vraag goed heeft mag het kaartje houden en op de achterkant van die kaartjes staat een deel van een tekening van Leiden. Als je als eerste de zes juiste kaarten hebt die de tekening compleet maakt, ben je de winnaar. Er zijn ook drie ‘kanskaarten’ in het spel: Goeie Mie, dr. Boerhaave en burgemeester Van der Werf. Joop de Vries denkt dat het spel gemiddeld 30 minuten duurt.

Ter plekke werd een aantal 3 oktober-vragen met de zaal doorgenomen. Burgemeester Lenferink was door Jos van den Broek uitgesloten van deelneming, want anders zou Lenferink zeker winnen en hij had al een spel gekregen. Uiteindelijk was fotograaf Peter Schipper degene die het langst overeind bleef in de afvalrace en het spelletje cadeau kreeg.

Het spel is te koop in boekhandel Kooyker aan de Breestraat.

Verslaggever Gerry van Bakel sprak met Jos van den Broek, Joop de Vries, Barthel Brussee, Peter Schipper en burgemeester Lenferink.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×