Gistermorgen was Myjer ook al druk in de weer op de St. Josephschool in de Oppenheimstraat waar de dag begon met het gezamenlijk zingen van Lalala Leiden. Vervolgens bracht de cabaretier hutspot rond in de klassen. (Foto: PR).

Prestigieuze cabaretprijs voor Jochem Myjer

De Leidse komiek Jochem Myjer heeft de Poelifinario 2018 gewonnen. Dat is de cabaretprijs voor het meest indrukwekkende programma van het theaterseizoen. De Leidenaar won de prijs met zijn show ‘Adem in, Adem uit’waarmee hij ook de komende maanden nog op de podia staat. Onder andere in Carré waarvoor hij recent alle 36 voorstellingen, goed voor zo’n 50.000 kaartjes, binnen enkele uren uitverkocht. De prijs werd gisteravond uitgereikt in theater Diligentia in Den Haag.

“Zijn oprechtheid klinkt door in persoonlijke, gevoelige liedjes en ontroerende verhalen die vol overgave worden verteld”, zo schrijft de jury van de prijs in het rapport. De show wordt verder geroemd als ’technisch zeer hoogstaand en tot in de puntjes doordacht en uitgevoerd’.

Myjer reageert via zijn Facebook-pagina op het winnen van de prijs: “Geschokt, weggeblazen, ontroerd, trots, blij en zeer verrast. Voor het eerst in mijn carrière de vakprijs gewonnen. De Poelifinario in de categorie entertainment. Dank voor alle lieve reacties.”

Myjer erd afgelopen juni genomineerd voor de prijs. Samen met ‘De Alex Klaasen Revue’. “Ik had hem Alex Klaassen ook erg gegund met zijn fantastische show ‘Showponies’ meldt Myjer die verder zijn vaste crew bedankt voor hun aandeel in het succes: “Trots op mijn crew: Ramon, Tjeerd, Dennis, Bo, Toon, Bob en Jip. Trots op creatieve team Jos Thie, Arjen Klerkx, Mark Heinz, Niek Kortekaas, Dieuweke van Rij, Reinout Douma en Jennifer van der Schaaf. Trots op mijn vrouw die mij de ruimte gaf. Trots op mijn manager RobertJan. Trots op de nieuwe generatie cabaretiers die zo ontzettend goed is . Trots op de andere Poelifinario winnaars Tim Fransen en Joost Spijkers en Rundfunk. Trots op ons mooie vak.”

 

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×