Bananenverkoper Hennie van de Voort (70) is een bekende Leidenaar geworden. Na vijftig jaar stond hij dit Ontzet voor het laatst op de kermis.

Bananenverkoper stopt na vijftig jaar op Leidse kermis

Ondanks dat hij uit Eindhoven komt, is Hennie van de Voort (70) een bekende Leidenaar. Al vijftig jaar staat Hennie tijdens Leidens Ontzet op de Oude Singel, waar hij bananen verkoopt aan de kermisgasten. Maar daar komt na vandaag een einde aan. Hennie zet een punt achter zijn carrière als bananenverkoper.

Kermisgasten konden op 3 October elk jaar weer kiezen uit bananen met slagroom, vruchten en aardbeien- en chocoladesaus. De bananen van Van de Voort werden op die manier onderdeel van de vele tradities tijdens Leidens Ontzet. Een vaste gast reageert teleurgesteld op het nieuws. “Ach.., weer een verloren traditie.”

De Eindhovense bananenverkoper begon op z’n twintigste op Leidens Ontzet en werd al snel een graag geziene gast in Leiden. Nu, na een halve eeuw, laat hij de bananen voortaan in de doos. De laatste bananen gaan deze 3 October over de Leidse toonbank, waarna Van de Voort van zijn oude dag kan gaan genieten.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×