Daphne van Es neemt afscheid van de raad in Voorschoten. (Foto: Lieuwe van Slooten).

Daphne van Es na korte periode al weer uit raad Voorschoten

In Voorschoten nam Daphne van Es al weer afscheid na een korte periode als raadslid. Tijdens de verkiezingen van maart 2018 werd de nummer vier op de lijst van GroenLinks met maar lieft 838 stemmen verkozen. Ze kon echter haar drukke baan als programmeur bij de ANWB niet combineren met het raadswerk en dus nam ze donderdag afscheid: “Ik heb het raadswerk misschien onderschat”, aldus Van Es.

Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met Daphne van Es

Van Es blijft wel actief als commissielid voor GroenLinks. Ze ziet het stapje terug niet als kiezersbedrog. “Uiteindelijk krijgen de kiezers meer waar voor hun stem omdat er nu mensen zijn die zich ten volle kunnen inzetten”, legt Van Es uit.  “Dat betekent voor mij dat ik beter kan functioneren als commissielid.”

In de GroenLinks fractie wordt Van Es vervangen door de eerstvolgende op de lijst. Dat is Paul ’t Lam die sinds de verkiezingen als commissielid actief is voor de partij. Of hij het raadswerk wat betreft tijd wel aan kan? “Ik ben nu een aantal maanden commissielid geweest dus ik heb het gevoel dat ik het wel moet kunnen handelen”, vertelt ‘T Lam. “Maar dat zal moeten blijken.”

Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met Paul ’t Lam

Politiek Regio Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×