Katwijk haakt af; kansen voor 333-meter schaatsbaan lijken verkeken

Het officiële besluit volgt pas over twee weken, maar de gemeente Katwijk gaat niet meebetalen aan een langere Leidse schaatsbaan. Zoveel is wel duidelijk na de commissiebehandeling van donderdagavond. Alleen het CDA en twee eenmansfracties zijn voor het beschikbaar stellen van de gevraagde 388.000 euro. Daarmee komen de voorstanders niet verder dan 9 van de in totaal 33 zetels die de Katwijkse raad telt. “Het college heeft voor zijn beurt gepraat,” constateert fractievoorzitter Gijsbert Schrijvers van Hart voor Katwijk.

De meeste partijen vinden de prijs voor deelname aan de langere baan te hoog. “Als je kijkt naar het beperkte aantal Katwijkse leden,  gaat het om 2.000 euro per lid,” rekent Schrijvers voor. Dat is ook voor zijn fractie de reden om tegen te stemmen.

Leiden maakt een dezer dagen de balans op. Sportwethouder Dirkse wil dat doen met de andere medestanders. Dat zijn naast Leiden ook de gemeenten Zoeterwoude, Teylingen en Kaag en Braassem. Die drie gemeenten hebben samen 452.000 euro toegezegd om het verschil in kosten tussen een 250-meterbaan en een baan met rondjes van 333 meter te helpen overbruggen. De gezamenlijke schaatsverenigingen hebben nog eens zo’n 230.000 euro bijeen weten te halen met allerlei acties. Dat komt echter bij lange na niet in de buurt van de benodigde 3,2 miljoen euro.

Naast Katwijk moeten de gemeenteraden van Alphen aan den Rijn en Oegstgeest nog formeel besluiten of ze wel of niet mee betalen. In beide plaatsen ligt er een negatief besluit van het college van burgemeester en wethouders.

Leiden Politiek Regio Sport 333 meter ijsbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×