Last van houtworm? Laat houtworm bestrijden

Last van houtworm? Laat houtworm bestrijden

Heb je weleens gehoord van houtworm? Houtworm is een houtaantastend insect dat jouw hout onherstelbaar kan beschadigen. Laat direct houtworm bestrijden als je last hebt van houtworm. Het bestrijden van houtworm kun je overlaten aan een houtwormspecialist.Er bestaan verschillende soorten houtwormkevers. Echter zijn er twee veel voorkomende soorten die het hout aantasten: de gewone houtwormkever en de grote houtwormkever. Houtworm kan zelfs gevaarlijk zijn. Benieuwd? Lees snel verder voor meer informatie over houtworm.

Gaatjes in hout? Houtworm!

Heb ik te maken met houtworm? Wanneer je last hebt van houtworm, dan herken je dit aan kleine, ronde gaatjes in hout. Dit kan in vloeren, meubelstukken, maar ook in houten constructies zijn. Dit komt veel voor op kantoren. Als je de houtworm in constructiehout hebt zitten, kan dit de veiligheid zelfs aantasten. Het is dus belangrijk om de houtworm zo snel mogelijk te bestrijden, voordat het gevaarlijk wordt voor uw bedrijfspand. Dit zou je niet zo snel verwachten van zo’n klein beestje, maar helaas is niets minder waar. Het is mogelijk dat je rondom deze gaatjes kleine hoopjes zaagsel vindt. Dit zaagsel laat de houtworm achter wanneer zij zich een weg knagen door het hout. Dus zie je ergens een hoopje zaagsel liggen, twijfel niet, maar neem meteen contact op met een specialist.

Kan ik zelf houtworm bestrijden?

Wanneer je denkt dat je last van houtworm hebt, schakel dan zo snel mogelijk een ongediertebestrijder in. Zelf houtworm bestrijden is namelijk niet mogelijk, omdat particulieren niet aan de juiste bestrijdingsmiddelen kunnen komen en mogen gebruiken. Particuliere bestrijdingsmiddelen zijn niet giftig genoeg om effectief alle houtworm te bestrijden.Hiervoor heb je dus echt een professional nodig. Buiten dit is het noodzakelijk voor uw veiligheid en de veiligheid van uw collega’s. Probeer het dus niet eerst zelf, want ondertussen gaat de houtworm rustig verder en verdwijnt hij niet. Dit maakt het probleem dus niet minder.

Kan houtworm zich verspreiden?

Ja, de houtworm kan zich op verschillende manieren verspreiden. Allereerst kan de houtworm jarenlang in hetzelfde stuk hout zitten. Ook kunnen ze zich verplaatsen in aansluitende stukken hout, zoals je dakconstructie. Daarnaast kunnen houtwormkevers vliegen en zo bij andere stukken hout komen. Houtwormen hebben ook vaak een voorkeur voor hout. Zo zitten ze vaak niet in hout wat behandeld is, maar in onbewerkt soorten hout.Ook speelt de vochtigheid van het hout een belangrijke rol. De vochtigheidsgraat moet namelijk minimaal 10% zijn. Het is een aanzienlijk grote kans dat de houtworm zich verspreid van hout naar dezelfde houtsoort.Bestrijdt daarom ook niet alleen het deel waar houtworm in zit, maar pak meteen alles aan, want voor je het weet zit houtworm al in een ander deel van je kantoor.

Houtworm bestrijden? Schakel een professional in!

Als je niet wilt dat jouw hout onherstelbaar beschadigd wordt, laat je zo snel mogelijk houtworm bestrijden. Professionals hebben jarenlange ervaring met houtworm bestrijden. Professionele ongediertebestrijders helpen graag bij houtworm bestrijden in en rondom je huis of kantoor. Hierbij wordt altijd eerst een grote inspectie uitgevoerd, waarnaar ze daarna grondig bestreden worden. Deze specialisten weten precies wat ze doen en staan graag voor u klaar.

Wist je dat?

Nog een paar weetjes over de houtworm. De houtworm veroorzaakt veel schade aan meubels, manden en kisten, maar zodra het hout rondom geschilderd is, zul je de houtworm hier niet tegenkomen. Het duurt 3 jaar voordat de houtworm helemaal ontwikkeld is van een ei tot een volwassen houtworm. En als laatste: de gaatjes in het hout zijn niet van de larven maar van de kever zelf. Dus aarzel niet en laat ze direct bestrijden.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×