Zonnevelden zijn weilanden met zonnepanelen er op. (Foto: PR CDA).

College Zoeterwoude wil pilot met zonnevelden

Tijdens de raadsvergadering in Zoeterwoude werd donderdag het plan van het college van B&W besproken voor een pilot met een z.g. zonneveld. Wethouder Ton de Gans (CDA) legde uit dat een zonneveld een stuk agrarische grond is waar zonnepanelen op worden geplaatst. Dit is nodig omdat met alleen zonnepanelen op de daken van het dorp onvoldoende energie wordt opgewekt om in 2050 volledig energie neutraal te zijn.

Progressief Zoeterwoude reageerde gematigd enthousiast op het voorstel. “We hebben geen keus. Dan kunnen we maar beter meegaan met de ontwikkelingen in de regio”, aldus de partij.

VVD fractievoorzitter Mathieu Paardekooper is fel tegen het plan. “Zoeterwoude is een groene gemeente; we zijn trots op de weilanden. Koeien horen in de wei, zonnepanelen op het dak, en niet andersom!” aldus Paardekooper die verder stelt dat er daken genoeg zijn in Zoeterwoude om voldoende energie op te wekken.

 
Robbert Beurse sprak met CDA-wethouder Ton de Gans en VVD fractievoorzitter Mathieu Paardekooper over de pilot.

 

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×