Vriendschap en verbinding rode draad in uitzending Cultuur071

Kinderboekenweek, kunst als bindende factor tussen ouderen en jongeren, theater in Leiderdorp Toverlei, de uitreiking van de erepenning aan het Rijksmuseum van Oudheden en de stadsorganist vormen de uitzending van Cultuur071 van zaterdag 6 oktober. Dit keer was de presentatie in handen van Joque Mulder.

We begonnen de uitzending met de Kinderboekenweek, die wordt voor de 64e keer gehouden en loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober. Het thema van dit jaar is vriendschap. We praatten hierover met Eveliene Schoenmakers van Boekhandel De Kler en Jeroen Ernst van BplusC.

Presentator Joque Mulder in gesprek met Eveliene Schoenmakers van boekhandel De Kler en Jeroen Ernst van BplusC.

Na de reclame en muziek ontvingen we Walter Stamkart en Michel van Achterberg van Stichting Kunstverbind Voorschoten. Zij vertelden over het project ‘Samen vinden’ waarin ouderen en jongeren samenwerken aan een speciaal gezamenlijk kunstwerk -mede mogelijk gemaakt door de gemeente Voorschoten, Florence en de Haëlla Stichting. De officiële onthulling van dit speciale kunstwerk vond later deze middag plaats in Museum Voorschoten en werd verricht door burgemeester Bouvy-Koene.

Presentator Joque Mulder in gesprek met Walter Stamkart en Michel van Achterberg van Stichting Kunstverbind Voorschoten.

Derde gast was Wim Weijland van het Rijksmuseum van Oudheden. Hij ontving eerder deze week de erepenning van de stad Leiden en wij feliciteerden hem hiermee van harte. Wij praatten met hem over de Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden, die behoort tot de tien belangrijkste Egyptische collecties in de wereld. Verder vertelde hij ons over de tentoonstelling ‘De Goden van Egypte’ die vanaf oktober te zien is.

Presentator Joque Mulder in gesprek met RMO directeur Wim Weijland.

Willeke Sits, sinds 1 augustus organist van de Hooglandse Kerk, nam ons mee naar de wereld van de orgelmuziek, haar passie hiervoor en uiteraard haar prachtige spel in de Hooglandse Kerk.

Presentator Joque Mulder in gesprek met Willeke Smits.

Tot slot ontvingen we Hans van der Veen in het kader van het Open Podium van Theater Toverlei komend weekend. We praatten met hem over de geschiedenis van dit kleine, maar knusse theater in Leiderdorp en wat acteren bij dit gezelschap zo bijzonder maakt.

Presentator Joque Mulder in gesprek met Hans van der Veen.

De hele uitzending terugluisteren kan hier.

 

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×