Lightning Leiden in actie (archieffoto: Teun de Reede)

Hoog bezoek voor American Football-liefhebbers bij Lightning Leiden

Topcoaches uit de Verenigde Staten komen talent scouten op de velden van Lightning Leiden. Met ruim 100 leden is de Leidse American football-club zeker geen grote speler, maar wel de eerste Europese club waar de Pro Football Hall of Fame Academy neerstrijkt om te kijken of er veelbelovende spelers rondlopen die ze naar Amerika zouden willen halen.

Lightning Leiden voorzitter Jan Beij is trots dat zijn club American football in Leiden zo op de kaart mag zetten. Hij nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen op het sportpark aan de Montgomerystraat. Dat mag wat hem betreft altijd, de eerste vier weken kun je gratis meetrainen, maar het weekend van 19, 20 en 21 oktober lopen er heuse grootheden uit het professionele circuit rond. Voormalige coaches van topclubs als de Houston Texans, Oakland Raiders en de Dallas Cowboys.

Er kunnen zo’n honderd spelers van 14 tot 20 jaar oud aan het selectieweekend meedoen en die komen uit heel Europa. Volgens Jan Beij is Duitsland de Europese grootheid als het om American football gaat. In Nederland zijn er zo’n 22 clubs en enkel amateurs. Maar mochten er Nederlandse talenten door het selectieweekend heenkomen dan maken ze wel kans op een contract met een Amerikaanse highschool of college. En vandaaruit is er dan natuurlijk de minieme kans om door te stoten naar de NFL (National Football League).

Sport071 presentator Gerry van Bakel in gesprek met Karin en Jan Beij.

Lightning Leiden is te vinden op Montgomerystraat 50a, 2321 CC Leiden. Meer informatie vindt je op de website van Lightning Leiden.

 

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×