ZZ Leiden in actie tegen Donar Groningen (foto: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden op de drempel van mooi Europees avontuur

Vanavond kunnen de Leidse basketballers een mooie mijlpaal bereiken. Bij winst op het Oostenrijkse team Bulls Kapfenberg gaat Zorg en Zekerheid Leiden door naar de eerste groepspoule in de FIBA Europe Cup. Vorige week versloeg Leiden de Oostenrijkers met een verschil van 17 punten. Vanavond kan in eigen huis de zaak beklonken worden.

ZZ Leiden voorzitter Macel Verburg glimt van trots als hij vertelt over de verrichtingen van het ingrijpend gewijzigde team van ZZ Leiden. Niet alleen hoofdcoach Paul Vervaeck en assistent Richard den Oss vertrokken uit de Sleutelstad, ook een aantal spelers verdween van het toneel. Maar onder leiding van de nieuwe coach Rolf Franke groeit het vernieuwde team met de week.

Verslaggever Reanne van Kleef in gesprek met Marcel Verburg.

Als er Europees verder gespeeld gaat worden wacht wel een zwaar programma met uitwedstrijden in Turkije Sakarya BSB, al op 17 oktober. Daarna volgen drie thuiswedstrijden. De twee andere ploegen in de groep zijn CSM CSU Oradea uit Roemenië en het Duitse s.Oliver Würzburg.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en Marcel Verburg hoopt op een zinderende Vijf Meihal die zijn team vleugels kan geven tegen de Oostenrijkse landskampioen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van ZZ Leiden.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×