(Foto's/video: Chris de Waard).

Aanleg ovonde bij Jan van Houtbrug begonnen

Qua belijning bestond de ovale rotonde bij de Jan van Houtbrug al geruime tijd, maar met de daadwerkelijke aanleg van deze ‘ovonde’ werd door de gemeente Leiden gewacht totdat er geen zwaar bouwverkeer meer vanaf de Lammenschansweg rechtdoor de Korevaarstraat in hoefde te rijden. Dat is nu het geval en dus wordt de ovonde nu gerealiseerd.

De afgelopen tijd negeerde eigenlijk al het gemotoriseerde verkeer de belijning. Automobilisten, bus- en vrachtverkeer trokken zich niets aan van de afgebeelde route en sloegen massaal direct na de brug linksaf de Jan van Houtkade op. Dat kan nu niet meer, maar blijkt in praktijk geen probleem. Lijnbussen kunnen soepel om het nieuwe knooppunt heen.

Leiden Ovonde Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×