Zoeterwoude stelt regentonnen beschikbaar voor gesubsidieerd bedrag

De gemeente Zoeterwoude stelt voor een gesubsidieerd bedrag van 20,00 euro regentonnen beschikbaar. Een regenton is de meest eenvoudige manier om regenwater te benutten. Daarmee wordt drinkwater bespaard en het riool ontlast. Met het aanbieden van regentonnen aan de inwoners van Zoeterwoude werkt de gemeente aan een klimaatbestendige omgeving.

Wethouder Ruud Bouter met regenton. (Foto: Gemeente Zoeterwoude).

“Het klimaat verandert en vraagt om nieuwe oplossingen voor een klimaatbestendige omgeving. Helpt u ook mee?”, zegt de Zoeterwoudse wethouder Ruud Bouter van Duurzaamheid. Inwoners van Zoeterwoude kunnen vanaf vandaag, de Dag van de Duurzaamheid, online een regenton aanvragen. Dat kan tot en met 31 oktober. Op de website van het duurzaam bouwloket is ook informatie over andere duurzaamheidsmaatregelen en subsidiemogelijkheden in Zoeterwoude te vinden.

De regentonnen kunnen worden opgehaald bij het afvalbrengstation achter het gemeentehuis en per pin worden betaald. Ophalen kan op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober en op vrijdag 2 en zaterdag 3 november. Het afvalbrengstation is op vrijdag van 13.00 uur tot 16.00 uur geopend en op zaterdag van 9.30 uur tot 11.30
uur.

Duurzaamheid Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×