Vanmorgen werd onder andere op het Leidse stadhuis de regenboog vlag gehesen. (Foto: Chris de Waard).

Coming Out Day viert 'zijn wie je bent'

Het is vandaag wereldwijd ‘Coming Out Day’. Niet letterlijk bedoeld om vandaag massaal uit de kast te komen als lesbisch, homo-, bi, trans- of interseksueel, maar wel een aanmoediging om te laten zien wie je bent. Er is ruimte voor iedereen, vinden ze bij COC Leiden en organiseren daarom op donderdag 11 oktober tussen 12.00 en 13.30 uur een openbare lunch op de Koornbrug tegenover het Leidse stadhuis.

Soms lijkt de strijd al gestreden, voor iedereen het punt gemaakt, maar in de praktijk valt dat soms nog wel tegen. Wereldwijd zijn er nog altijd grote problemen als het om acceptatie van LHBTI-mensen gaat, in sommige landen is homoseksualiteit zelfs strafbaar. Maar ook in Nederland blijft het nog een lastige stap voor jongeren om er voor uit te komen dat ze niet in het standaard jongen-meisje-plaatje passen.

Debbie Helaha is sinds juni voorzitter a.i. van COC Leiden, zij vertelt dat ze in de zomer nog van dichtbij meemaakte dat een homoseksuele man van zijn fiets werd getrapt in Leiden. Ze denkt dat het klimaat in Nederland en Leiden voor LHBTI-mensen op het oog best goed is, maar dat mensen vaak ook geen aangifte doen van geweldsincidenten of pesterijen. Ook daarin biedt COC Leiden steun en informatie.

Debbie Helaha in gesprek met Gerry van Bakel in de uitzending van Nieuws071

Op 3 november staat er een Onderwijsdag op de agenda voor docenten en medewerkers in het onderwijsveld om met elkaar te praten over wat je kunt doen om een veilig klimaat voor iedereen te creëren in de klas en op school. Voor meer informatie kijk op de website van COC Leiden.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×