(Foto's/video: Chris de Waard).

EKO-keurmerk Horeca in goud voor Tuin van de Smid

De Tuin van de Smid, het theehuis van Barbera en Sjaak van de Geijn in Polderpark Cronesteijn, heeft vanmiddag uit handen van voorzitter Carien Overdijk van de Stichting Duurzame Horeca Leiden en omstreken het Gouden EKO-certificaat voor horeca uitgereikt gekregen.

Het is na restaurant Logica het tweede horecabedrijf in Leiden dat is gecertificeerd en het zestigste in Nederland. Bij de Tuin van de Smid eten niet alleen de gasten biologisch, maar ook de dieren van de bijbehorende kinderboerderij.

Chris de waard sprak na de uitreiking met Sjaak van de Geijn van de Tuin van de Smid.

Chris de waard in gesprek met André Brouwer van de stichting EKO-keurmerk.

Om een EKO-keurmerk Horeca Goud te verkrijgen moet een horecabedrijf minimaal 80% van de ingrediënten biologisch inkopen en een actief duurzaamheidsbeleid hebben. De inkoop gebeurt bij biologisch gecertificeerde leveranciers en door het bijhouden van een goede ingangscontrole en administratie. Restaurants met een EKO-keurmerk stellen zichzelf jaarlijks ook nog eens twee verbeterdoelen op duurzaamheidsgebied. Dat kan variëren van de installatie van zonnepanelen, tot het uitbannen van disposables of het aantrekken van een medewerker die moeilijk aan de bak komt.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×