Leiderdorp draagt mogelijk bij aan langere ijsbaan

10

De gemeente Leiderdorp gaat mogelijk bijdragen aan een 333-meter schaatsbaan in de nieuwe Leidse ijshal. Het college gaat de Leiderdorpse gemeenteraad voorstellen om 169.000 euro beschikbaar te stellen. Dat heeft de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) vandaag te horen gekregen van sportwethouder Willem Joosten.

Chris de Waard in gesprek met de Leidse sportwethouder Dirkse over de stand van zaken rond de schaatsbaan.

Het voorstel wordt besproken tijdens het Politiek Forum op 12 november. Dan komen de schaatsers ook inspreken. De raad neemt vervolgens op 18 november een beslissing.

Delen

10 reacties

 1. Doe de Leidenaren dit niet aan, Leiderdorp. Laat die schaatsertjes maar elders hun dure rondjes draaien. Het idiote voornemen gaat veel te veel geld kosten en Leiden opzadelen met permanente exploitatietekorten. De gemeente steekt zich, en dus de burgers, al veel te diep in de schulden (zie begroting 2019).

 2. Jeroen Oldenhof

  Dat zou geweldig zijn. Als geboren en getogen en nog steeds inwoner van Leiderdorp rijd ik al 29 jaar elke winter week mijn rondjes in Leiden. Ik kijk echt uit naar de 333 m

 3. Jeroen Oldenhof

  Dat zou geweldig zijn. Als geboren en getogen en nog steeds inwoner van Leiderdorp rijd ik al 29 jaar elke winter week mijn rondjes in Leiden. Ik kijk echt uit naar de 333 m

 4. Mooi gebaar van Leiderdorp, hoop dat Katwijk ook een bijdrage kan leveren. En anders geldt wederom voor de omliggende dorpen van Leiden, ze willen wel de lusten maar niet de lasten!

 5. Cees Mentink op

  Goede zaak van Leiderdorp. Iedereen weet dat Leiderdorp ook twee geweldige shorttrackers
  heeft voortgebracht: MAUREEN & MELANIE de LANGE. Ik zou zeggen: Benader hen, zij zijn zeker in staat nog kapitalen binnen te halen, de financiën rond te breien.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline