Trix in naturalis. (Archieffoto: Reanne van Kleef).

Miljoen bezoekers oog in oog met T. rex Naturalis

T. rex Trix van Naturalis maakt een internationale reis en heeft in de verschillende steden nu al één miljoen bezoekers ontmoet: 293.000 bezoekers in Leiden, 85.000 in Salzburg, 380.000 in Barcelona en tot nu toe 260.000 bezoekers in Parijs. Het 66 miljoen jaar oude skelet komt medio 2019 terug naar Leiden.
De Europese tour is nog niet voorbij. Tot 3 november is Trix nog te bezichtigen in de tentoonstelling “Un T. rex á Paris” van het Muséum National d’Histoire Naturelle. Daarna gaat ze op transport naar Glasgow. Als de verbouwing van Naturalis in 2019 klaar is komt Trix terug naar Leiden. Ze krijgt dan een ereplaats in het nieuwe museum.
Symbool voor vriendschap Japan
De stad Nagasaki heeft besloten een 3D replica van T. rex Trix tentoon te stellen als onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst in het daar nieuw te bouwen dinosaurusmuseum. De replica van Trix wordt het pronkstuk dat naast hun eigen dinovondsten komt te staan. Trix wordt het symbool van vriendschap tussen de steden en de samenwerking tussen Naturalis Biodiversity Center en het museum in Nagasaki.
Advertentie

Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×