(Archieffoto: Reanne van Kleef).

Leiden krijgt groot internationaal waterpolotoernooi

Stichting Top Waterpolo Leiden (TWL) en Topsport Leiden organiseren in het weekend van 4, 5 en 6 januari 2019 een groots internationaal waterpolotoernooi in Leiden. De dames van ZVL-1886 nemen het in zwembad De Zijl op tegen de internationale topploegen LUC Métropole uit Frankrijk, het Griekse Vouliagmeni en het Hongaarse BVSC-Zugló.

Voorzitter Marco Spee van TWL, is dolenthousiast. “We zijn hier als stichting al langer mee bezig, omdat we denken dat een internationaal evenement bij een waterpolostad als Leiden past. Zo’n toernooi spelen is niet alleen belangrijk voor de huidige speelsters, maar zeker ook om de jeugd enthousiast te maken. Ik kan helaas nog niet veel over het programma zeggen, maar het gaat een groot waterpolofeest worden.”

Tjeerd Scheffer van Topsport Leiden: “De waterpoloërs én waterpolosters zijn al jaren één van de visitekaartjes op topsportgebied in Leiden. Ze doen structureel mee om de prijzen en daarbij hebben we nu, sinds de fusie tussen De Zijl en LZ 1886, met ZVL-1886 de grootste zwemvereniging van Nederland. Zo’n groots internationaal waterpolotoernooi in Leiden maakt het plaatje dan ook helemaal compleet. Daar dragen we namens Topsport Leiden graag aan bij.”

Jacob Spijker, damescoach van ZVL-1886: “Ik ben sinds de eerste geruchten enthousiast over een internationaal waterpolotoernooi in Leiden. Het is goed voor de sport, de club, de stad en vooral ook voor de ploeg. In de winterstop is het elk jaar zoeken naar extra fysieke prikkels, dus de timing is perfect. Wat mij betreft mag dit een jaarlijks terugkerend evenement worden, waarin ook de jeugd en heren een rol gaan spelen.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×