Kazeem Nasiru. (Foto: Wim de Leeuw, tekst: Eric van Dijk).

Scylla heerst op Super Saturday

De eredivisieteams van Scylla zijn op stoom. In een volgepakt Scylla Tafeltenniscentrum zetten beide teams dit weekend de goede lijn van de afgelopen weken voort. Waar de dames net als vorige week met 4-2 wonnen, pakten de heren zelfs de volle zes punten.

Na een klein slippertje vorige week liet kopman Kazeem Nasiru deze week weer duidelijk zijn klasse zien. Met twee 3-0 overwinningen tegen Jurgen Pastoors en Jelle Bosman zette hij de toon voor de overwinning. Ook international Kim Vermaas won haar beide partijen zeer knap met een afgetekende 3-0 van Herm Aalders en Pastoors. Olivier Altenburg volgde het voorbeeld van zijn teamgenoten en pakte de winst tegen Bosman en Aalders. Alleen tegen de laatste leek het door een vijfde game nog spannend te worden. Daarin liet Altenburg echter zien wie de winst verdiende door met duidelijke cijfers (11-3) te winnen. Na de goede resultaten van de laatste twee weken staan de heren stevig op de vierde plaats met nog maar drie punten achterstand op koploper Smash  ‘70.

Voor de dames, die momenteel de vijfde plek bezetten, zijn goede resultaten nodig om bij de eerste vier teams te eindigen. De beste vier teams zullen met elkaar in het voorjaar om de landstitel strijden. Winnen tegen Vriendenschaar, de nummer laatste uit de competitie, was daarvoor noodzakelijk. Esmee van Marwijk gaf het goede voorbeeld door twee keer duidelijk met 3-0 te winnen van Elle Cillessen en Romy Gielings. Ook Kim Hergelink won haar twee partijen. Zij pakte de winst tegen Cillessen en Marion van Leeuwen. Isabelle Tegelaar kwam in haar wedstrijden tegen Van Leeuwen en Cillessen net tekort. Het team heeft nu een paar weken om zich voor te bereiden op hun bezoek bij de sterke nummer 1 Dozy Den Helder.

Het publiek werd zaterdag verwend met nog een topwedstrijd. Het tweede herenteam is in de eerste divisie volop in de strijd om zich bij de eerste drie te plaatsen. Wanneer dat lukt mag het team komend seizoen uitkomen in de eerste divisie A. Om dat te realiseren is het zaak om een aantal goede resultaten neer te zetten na een mindere eerste seizoenshelft. Het werd uiteindelijk tegen De Veluwe een gelijkspel  dat met gemengde gevoelens ontvangen werd. Een terechte uitslag gezien het verloop van de wedstrijd, maar het doet weinig voor een beter positie in het klassement. Joost van Santen en Thomas Bénit wonnen beide wedstrijden en Joey Boekkooi voegde daar het vijfde punt aan toe. Hiermee staat het team nog steeds vier punten achter op De Veluwe dat zaterdag de begeerde derde plek in handen hield.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×