(Beeld: Leidse Schouwburg).

Nieuw kindertheaterfestival in Leidse Schouwburg

Leiden is vanaf deze herfst een festival rijker. In de herfstvakantie van 22 tot en met 26 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar tijdens het Kastanjerrr Theaterfestival allerlei workshops volgen in de Leidse Schouwburg en zich laten inspireren door verschillende theatervoorstellingen.

Kastanjerrr is speciaal voor kinderen en wordt vanaf nu iedere herfstvakantie gehouden. De voorstellingen kunnen door kinderen met hun ouders worden bijgewoond en de theaterworkshops zijn alleen voor de kinderen.

Zo kunnen de kinderen tijdens workshops leren moppentappen, dansen met het Nationale Ballet of zingen als in een echte musical. Maar ook voor kinderen die liever niet in de spotlights staan is er veel te doen: zij kunnen zelf een decor vormgeven of de fijne kneepjes van de theatertechniek leren van echte theatertechnici en daarna zélf de techniek voor een voorstelling verzorgen.

Kinderen van vier jaar en ouder mogen met hun ouders of opa’s en oma’s uit volle borst meezingen bij het concert Dierenvrienden, liedjes van Annie tot Saint-Saëns of genieten van de musical De kleine zeemeermin. Voor kinderen vanaf zes jaar is er de musical: De brief voor de koning naar het bekroonde boek van Tonke Dragt. Kinderen van acht jaar en ouder kunnen naar de kleurrijke voorstelling De knettergekke wereld achter het raam.

Meer informatie over de voorstellingen en workshops is te vinden op www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×