Hernieuwd pleidooi voor vergunningensysteem woningverhuurders

Als het aan de PvdA in Leiden ligt, krijgt de Sleutelstad een systeem waarbij makelaars en andere verhuurders van woningen een vergunning nodig hebben voor hun activiteiten. De gemeente Groningen voerde zo’n stelsel onlangs in en ook in Leiden is het al eerder overwogen. Sterker nog, in 2013 nam ook in Leiden de gemeenteraad een voorstel aan voorwaarden aan woningverhuurders te gaan stellen. Daar is uiteindelijk (blijkbaar) niets mee gedaan.

Chris de Waard in gesprek met fractievoorzitter Gijs Holla van de PvdA Leiden over het invoeren van vergunningen voor woningverhuurders.

Voordeel van zo’n vergunningenstelsel voor verhuurders is dat er voorwaarden aan de vergunning kunnen worden gesteld. Verhuurders die de regels aan hun laars lappen, kunnen een sanctie opgelegd krijgen. Bijvoorbeeld een tijdelijk verbod om te verhuren. Van malafide huisjesmelkers die bij voortduring de regels niet naleven, kan in het uiterste geval de vergunning worden ingetrokken, waardoor ze helemaal geen woonruimte meer mogen aanbieden.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×