Wie weet lopen de vrouwen van ZVL1886 op 6 januari 2019 weer de polonaise (foto: archief Sleutelstad/Rolf Marselis)

Top Waterpolo Leiden wil spetterend toernooi

Begin januari gaat het dak eraf van het Vijf Meibad, als het aan Marco Spee de voorzitter van Stichting Top Waterpolo Leiden ligt. Het eerste weekend van 2019 ontvangt Leiden daar drie Europese dames waterpoloteams voor het eerste internationale toernooi in de Sleutelstad. Binnenkort komen de tickets beschikbaar en Spee rekent op volle tribunes.

Eindelijk is het gelukt, zegt Marco Spee. Stichting Topwaterpolo Leiden (TWL) trekt al een paar jaar  hard aan om een internationaal toernooi voor het dames 1 team van ZVL 1886 van de grond te krijgen. Eerdere pogingen liepen uit op teleurstellingen en afwijzingen. Maar de aanhouder wint, want nu komen LUC Métropole uit Frankrijk, Vouliagmeni uit Giekenland en het Hongaarse BVSC-Zugló naar Leiden. “Blijkbaar moeten ze je eerst leren kennen”, zegt Marco Spee.

Marco Spee in gesprek met Sport071-presentator Gerry van Bakel.

Het op zichzelf staande toernooi met vier deelnemende teams begint op vrijdag 4 januari en eindigt op zondagmiddag met twee finalewedstrijden. Sportwethouder Paul Dirkse zal de prijzen komen uitreiken. Voor de nummer 1 is Spee nog op zoek naar een foeilelijke beker. Verder gaat het vooral om de eer. Veel geld gaat er niet om bij het waterpolo en zeker niet in de vrouwencompetitie. Bij ZVL 1886 zijn zowel de vrouwen als de mannen amateurs die gewoon contributie betalen. Wie zich inzet voor de vereniging kan een vrijwilligersvergoeding krijgen. Het is allemaal erg krap, maar dat heeft volgens Spee ook zijn charme. ALs voorzitter van Stichting TWL zoekt hij sponsors en smeedt partnerovereenkomsten die het waterpoolo in Leiden zo goed mogelijk ondersteunen. Dit eerste toernooi ziet hij als een opstapje naar een jaarlijks terugkerend evenement dat ook leuk is voor mensen die het waterpolo niet op de voet volgen.

Spee belooft dat de entreeprijzen voor het toernooi bescheiden zullen zijn en de helft van de opbrengst gaat naar ene goed doel dat de Leidse waterpolovrouwen zelf mogen bedenken. Voor meer informatie is het raadzaam de website van ZVL 1886 en TWL in de gaten te houden. En zet 4, 5 en 6 januari 2019 vast in je agenda.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×