Wie danst er mee met mevrouw Bosch? (foto: LibertasLeiden)

Mevrouw Bosch zoekt matties voor hiphop danslessen

Mevrouw Bosch is 84 jaar, maar danst nog elke avond in haar eigen kamer en twee keer per week tijdens de hiphop+-lessen die Libertas Leiden organiseert. Volgens mevrouw Bosch kan iedereen dansen en je laten afschrikken door hiphop-muziek is niet nodig.

De hiphop-lessen voor mensen van 55 jaar en ouder worden gegeven in Het Gebouw in Leiden-Noord en in het Huis van de Buurt Op Eigen Wieken in de Merenwijk. Matthijs Feenstra van Libertas Leiden zegt dat ze waarschijnlijk helemaal naar de Merenwijk gaan verhuizen omdat daar de meeste deelnemers vandaan komen. Maar Libertas Leiden wil ook graag een hiphop+-groep in het Huis van de Buurt Morschwijk starten. “Zodra we een paar aanmeldingen binnen hebben, gaan we beginnen. De lessen kosten 60 euro voor 12 weken en dan kun je twee keer per week komen. Maar je mag altijd gratis komen uitproberen.”

Matthijs Feenstra van Libertas Leiden en mevrouw Bosch in gesprek met Sport071-presentator Gerry van Bakel.

Sportieve kleding die gemakkelijk zit is voldoende en een paar gympschoenen. “Geen schoene met gladde zolen,” waarschuwt mvrouw Bosch, “dan glijd je misschien uit.” Het niveau van de lessen is voor iedereen haalbaar. Je mag altijd even gaan zitten als je moe bent of een stoel gebruiken ter ondersteuning. “Maar het is wel meer dan een beetje meedeinen op de muziek,” zegt mevrouw Bosch, “het is wel inspannend en steeds als je denkt dat je de passen wel kent, komt er iets bij.”

Neem voor meer informatie contact op met Matthijs Feenstra via m.feenstra@libertasleiden.nl of bel 06 22 16 78 81.

 

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×