Combinatiefunctionarissen zorgen voor de verbinding tussen het onderwijs, sport en cultuur.

Leiden breidt aantal combinatiefunctionarissen uit

De gemeente Leiden gaat door met het inzetten van combinatiefunctionarissen die als verbindende factor tussen scholen, sportverenigingen en de cultuursector zorgen voor meer participatie van jongeren en scholieren. Met name degene die uit arme gezinnen komen.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Dirkse over de combinatiefunctionarissen.

De gemeente ontvangt voor de combinatiefuncties een rijksbijdrage die dit jaar afloopt, maar inmiddels is duidelijk dat de regeling door het rijk wordt verlengd en zelfs uitgebreid. Leiden maakt ook in de periode 2019-2022 gebruik van de regeling waarbij de gemeente 60% van de loonkosten draagt en het ministerie 40%. Momenteel gaat het in Leiden om 14 fte’s. Die mensen zijn niet in dienst van de gemeente, maar verspreid over verschillende instellingen. Het college wil ook gebruik maken van de verruimde middelen en gaat het aantal fte’s dus ook uitbreiden.

Cultuur Leiden Onderwijs Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×