Het aantal laadpalen in Leiden stijgt de komende jaren van 115 nu naar 500. (Foto: Chris de Waard).

Leiden krijgt laadplein voor opladen auto's

De komende jaren wordt een enorme toename verwacht in het aantal mensen dat overstapt op elektrisch rijden. Op dit moment tel Leiden zo’n 115 laadpalen in de openbare ruimte, fors meer dan het landelijk gemiddelde en dat terwijl er alleen nog maar laadpalen geplaatst worden op verzoek van bewoners. In 2025 denkt de gemeente dat het aantal laadpalen is gegroeid tot wel vijfhonderd.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Paul Dirkse over laadpalen en -pleinen.

Om de groei bij te kunnen benen gaat de gemeente de komende jaren ook actief zelf laadpalen in de stad plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de palen goed over de stad verdeeld worden, gaat Leiden een plankaart maken met plekken waar extra palen kunnen komen. Ook bij nieuwbouwprojecten wil de gemeente steeds vaker zelf palen plaatsen.

Laadpleinen
Naast solitaire laadpalen in woonstraten wordt er ook gekeken naar locaties in de stad waar meerdere palen bij elkaar kunnen worden neergezet. Daarmee krijg Leiden dan ook zogenaamde laadpleinen.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×