(Foto's: Emile van Aelst).

Spectaculaire shows tijdens WK Fitness & Sports Aerobics en WK Hip Hop in Leiden

Deze week worden er twee wereldkampioenschappen in Leiden gehouden: het WK Fitness & Sports Aerobics en WK Hip Hop. Beide evenementen vinden plaats in ECC Leiden naast Holiday Inn aan de Haagse Schouwweg. Tot en met donderdag het WK Fitness & Sports Aerobics en op vrijdag en zaterdag het WK Hip Hop. In totaal doen er zo’n 1800 atleten van over de hele wereld mee aan de WK’s.

 

Reanne van Kleef sprak met Rens Wolters van ECC Leiden over WK Fitness & Sports Aerobics en WK Hip Hop.

“Soms komt er iets op je pad,” antwoordt Rens Wolters van ECC Leiden op de vraag hoe deze WK’s in Leiden terecht zijn gekomen. “We zijn de samenwerking vorig jaar gestart en dat beviel zo goed dat we meteen voor twee jaar hebben verlengd om dit gecombineerde WK hier te houden.”

Spectaculaire shows
Het Event Center is voor vijf dagen omgebouwd tot een ware sportarena waar de topsporters zich kunnen voorbereiden en hun oefeningen kunnen uitvoeren. Ook is er een podium verrezen in de de zaal waar ook regelmatig markten, congressen en muziekconcerten plaatsvinden. Daar kunnen bezoekers de spectaculaire shows aanschouwen. Wolters: “Dit is iets wat je niet zo vaak ziet. Het is echt topsport en het heeft een heel leuk en apart sfeertje. Het kost maar tien euro om binnen te komen en dan kan je de hele dag genieten van alle optredens.”

Organisator Diana Minaríková van FISAF over WK Fitness & Sports Aerobics en WK Hip Hop en de verschillende sporten.

Sport met energie
Er doen 1300 atleten mee aan het WK Hip Hop en zo’n 550 aan het WK Fitness & Sports Aerobics. Vooral Hip Hop is populair in Nederland en België en dat is ook een van de redenen om het evenement in Leiden te organiseren. Organisator Diana Minaríková van FISAF moedigt mensen aan om de komende dagen een kijkje te nemen.  “Mensen kunnen hier geweldige optredens zien. Er zit heel veel energie in de sporten. Het is een geweldige combinatie tussen muziek en lichamelijke activiteit. Het kan mensen ook echt inspireren om zelf te gaan sporten als hobby.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×