(Foto's: Chris de Waard).

Deel metasegoia's Buitenhof mogelijk behouden

Drie metasegoia’s in de Leiderdorpse Buitenhof kunnen mogelijk behouden blijven. De enorme bomen staat in een plantsoentje en veroorzaken daar niet dezelfde overlast als een aantal andere metasegoia’s in de Klompenmaker en de Wagenmakerstraat. Daar drukken de wortels van de enorme bomen de straat omhoog en zorgen ook de naalden voor veel overlast voor de bewoners die de bomen dan ook liever kwijt dan rijk zijn.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Jeff Gardeniers over de metasegoia’s in de Klompenmaker en de Wagenmakerstraat.

Het Leiderdorpse college was eigenlijk van plan om zeven van de in totaal 22 metasegoia’s te verplaatsen naar elders in het dorp. Toen bleek dat dat een slordige 60.000 euro zou gaan kosten, trapte de raad op de rem. Alle bomen worden nu alsnog gekapt en vervangen voor meer passende bomen in de woonwijk langs de Engelendaal. Mogelijk dus op drie na. Daarvan onderzoekt het college nu of ze inderdaad behouden kunnen blijven.

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×