(Foto: PR).

Trainen als een prof tijdens Jeugdvoetbaldagen bij DoCoS

Jeugdspelers van 5 tot en met 15 jaar uit de Leidse regio kunnen deze herfstvakantie weer trainen als een profvoetballer. Op donderdag 25 en vrijdag 26 oktober vinden op het complex van DoCoS in Leiden de Jeugdvoetbaldagen plaats. De organisatie is in handen van de staf van de stichting Jeugdvoetbalopleiding.


Mark van der Horn over Jeugdvoetbalopleiding. (Video: JP Kranenburg).

Alle kinderen van 5 tot en met 15 jaar kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits. Voor de keepers is er een speciaal programma onder leiding van professionele keepertrainer. Spelers hoeven niet lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden. De specifieke trainingen worden verzorgd door professionele trainers. Deelnemers krijgen alle basistechnieken aangeleerd volgens de Wiel Coerver methode. Dankzij een intensieve en wedstrijdgerichte scholing zal de balvaardigheid en het zelfvertrouwen verder toenemen.

Wiel Coerver methode
Het moderne voetbal eist een dynamische balvaardigheid. De jeugd verwerft dat nadat ze de bewegingen met de bal technisch goed beheersen. Door gevarieerde oefenvormen en ontelbare snelle acties te hebben gemaakt heeft de speler zijn handelingssnelheid sterk ontwikkeld. Het aan- en meenemen van de bal en het verkrijgen van een prima traptechniek gaat hierdoor veel gemakkelijker, omdat het totale balgevoel enorm vooruit gaat. Dit door veelzijdige techniektraining. Dankzij een individuele techniekverbetering is het mogelijk het collectieve spel op een veel hoger niveau te brengen. Spelers worden zelfbewuster en eisen meer en meer de bal op.

Opgeven voor de Jeugdvoetbaldagen kan via info@jeugdvoetbalopleiding.nl met vermelding van naam, adresgegevens, geboortedatum en telefoonnummer.

Hennie Kanbier in gesprek met Mark van der Horn over Jeugdvoetbalopleiding (volledige audio).

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×