(Foto's: Emile van Aelst. video: Chris de Waard).

Kunstwerk 'Vessel' onthuld op Schuttersveld

Wethouder Yvonne van Delft onthulde gisteren samen met voorzitter Ron Hogenboom van het Business Platform Schipholweg Schuttersveld (BPS) het kunstwerk ‘Vessel’ van beeldend kunstenares Lillian Vlaun op het Schuttersveld. Vlaun maakte het werk voor Beelden in Leiden. De open lucht beeldententoonstelling die in de zomermaanden was te zien op de Hooglandse Kerkgracht.

Het BPS is in 2012 gestart met het plaatsen van een kunstwerk op het Schuttersveld om hiermee verbinding te leggen met het centrum van Leiden. Daarvoor kiest het BPS steeds een van de werken van Beelden in Leiden. Dit jaar is de keus dus gevallen op ‘Vessel’ van de Colombiaans/Nederlandse kunstenaar Lillian Vlaun.

IJsbrand Terpstra sprak bij de onthulling van Vessel achtereenvolgens met voorzitter Ron Hogenboom van het Business Platform Schipholweg Schuttersveld, cultuurwethouder Yvonne van Delft en met kunstenares Lillian Vlaun die het werk maakte.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×