Een impressie van het provinciehuis gezien vanaf het Malieveld. (Afbeelding: Provincie zuid-Holland).

Provinciale Staten akkoord met renovatie en verduurzaming provinciehuis

Provinciale Staten (PS) van Zuid-Holland hebben ingestemd met het voorstel van Gedeputeerde Staten voor de renovatie en verduurzaming van het provinciehuis in Den Haag. Het provinciehuis bestaat uit verschillende bouwdelen. Het hoofdgebouw heeft sinds 2010 geen groot onderhoud meer gehad, en gaat nu gerenoveerd worden.

Gedeputeerde Jeannette Baljeu is blij met het besluit van Provinciale Staten: “We kunnen nu verder met de volgende fase van de renovatie, waarin we starten met de aanbestedingsprocedure. Met deze renovatie realiseren we ook onze ambitie om het provinciehuis energieneutraal te maken. We stimuleren anderen om hun gebouwen te verduurzamen en als provincie nemen we daarbij een voorbeeldrol”.

Start aanbestedingsprocedure
Eerst wordt er een aanbesteding gedaan, die moet resulteren in een definitief ontwerp voor het hoofdgebouw. In de aanbesteding is nadrukkelijk ingezet op duurzaamheid. Er is voor een aanpak gekozen waarbij partijen gevraagd en uitgedaagd worden om zoveel mogelijk duurzame maatregelen te realiseren binnen vaste financiële kaders. Gedeputeerde Staten vinden een sobere uitvoering van de renovatie en de herkenbaarheid van de provincie in het gebouw eveneens belangrijk. Het is de bedoeling dat in het voorjaar van 2022 het gerenoveerde hoofdgebouw weer wordt betrokken.

Green Citydeal EnergieRijk Den Haag
Zuid-Holland heeft onlangs de Green Citydeal EnergieRijk Den Haag ondertekend met als doel dat alle belangrijke overheidsgebouwen in het centrumgebied van Den Haag in 2040 klimaatneutraal zijn. Overige ondertekenaars van de Green Citydeal zijn het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente Den Haag en andere organisaties als de SER, de Politie, de Raad voor de rechtspraak, diverse Hoge Colleges van Staat en de private partijen BAM Bouw en Vastgoed, de Facilicom Groep en Safire. “Het besluit van Provinciale Staten biedt ruimte om de Green Citydeal EnergieRijk Den Haag verder in te vullen”, aldus gedeputeerde Jeannette Baljeu.

Advertentie

Duurzaamheid Politiek Regio Renovatie Provinciehuis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×