Karina Wolkers: “De grootste tragiek van Jan’s sterven is dat er niets meer bij komt”

Tijdens een drukbezochte persconferentie in de vergaderzaal van het Leidse college van burgemeester & wethouder ontving cultuurwethouder Yvonne van Delft vanmiddag de pers en de betrokkenen bij het verwerven van de nalatenschap van Jan Wolkers. Zijn literaire nalatenschap gaat naar de Universiteitsbibliotheken Leiden, een selectie van het beste werk van Wolkers gaat naar Museum de Lakenhal.

Chris de Waard sprak vanmiddag achtereenvolgens met cultuurwethouder Yvonne van Delft, oud-wethouder Alexander Pechtold, Jan’s weduwe Karine Wolkers, Lakenhal-directeur Meta Knol en met directeur Kurt de Belder van de Universiteitsbibliotheken Leiden.

Na een symbolische overhandiging van de nalatenschap door Karina Wolkers aan Meta Knol en Kurt de Belder volgde een paneldiscussie onder leiding van Wolkers-biograaf Onno Blom.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline