Kurt de Belder, Karina Wolkers en Meta Knol bij de overhandiging van de nalatenschap. (Foto's/video: Chris de Waard).

Karina Wolkers: "De grootste tragiek van Jan's sterven is dat er niets meer bij komt"

Tijdens een drukbezochte persconferentie in de vergaderzaal van het Leidse college van burgemeester & wethouder ontving cultuurwethouder Yvonne van Delft vanmiddag de pers en de betrokkenen bij het verwerven van de nalatenschap van Jan Wolkers. Zijn literaire nalatenschap gaat naar de Universiteitsbibliotheken Leiden, een selectie van het beste werk van Wolkers gaat naar Museum de Lakenhal.

Chris de Waard sprak vanmiddag achtereenvolgens met cultuurwethouder Yvonne van Delft, oud-wethouder Alexander Pechtold, Jan’s weduwe Karine Wolkers, Lakenhal-directeur Meta Knol en met directeur Kurt de Belder van de Universiteitsbibliotheken Leiden.

Na een symbolische overhandiging van de nalatenschap door Karina Wolkers aan Meta Knol en Kurt de Belder volgde een paneldiscussie onder leiding van Wolkers-biograaf Onno Blom.

Cultuur Leiden terugnaarwolkers wolkers


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×