Ongenoegen over afsluiten voetbalkooi in Zoeterwoude (Foto’s: Robbert Beurse).

Ongenoegen na afsluiten voetbalkooi Zoeterwoude

Op de Facebookpagina van de gemeente Zoeterwoude uitten inwoners van het dorp de afgelopen dagen hun ongenoegen over het afsluiten van de voetbalkooi bij de voormalige Corbulo school.

Om insluipers tegen te gaan plaatste de gemeente onlangs hekken op de pleinen van de drie leegstaande schoolgebouwen in Zoeterwoude-Dorp. Na het samengaan van de scholen in brede school Het Avontuur werd huisvesting in verzamelgebouw De Buitenplaats gevonden en staan de oude schoolgebouwen gebouwen leeg.

Bij de voormalige Corbulo school plaatste de gemeente de hekken zo dat het volledige schoolplein (inclusief voetbalkooi) niet meer toegankelijk zijn. De voetbalkooi op het plein (waar na schooltijd dagelijks gevoetbald werd door de lokale jeugd) is hierdoor niet meer bruikbaar. “Zo gaan de kids echt niet meer buitenspelen”, aldus een ouder op Facebook, “terwijl de burgemeester tijdens de opening van De Buitenplaats nog riep dat het zo belangrijk is dat kinderen buiten kunnen spelen”.

De gemeente plaatste een nieuwe voetbalkooitje bij De Buitenplaats. Deze is echter veel kleiner en pas toegankelijk na sluitingstijd van de BSO (18:30 uur).

Duo-fractievoorzitter van Progressief Zoeterwoude Pieter Goossen liet in een reactie op de Facebookdiscussie weten de situatie bekeken te hebben. Ook hij geeft aan dat de BSO-kooi wel erg klein is en dat de hekken niet als doel hebben om het voetbalveld af te sluiten, maar om insluipers uit het gebouw te houden. PZ zal de gemeente vragen om de hekken anders te laten plaatsen.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×